ПРЕДСТАВА

У организацији Установе ‚‚Центар за културу општине Бор„ изведена је позоришна представа ‚‚Представа„ 08. децембра 2012.године у 20 сати у Сали Музичке школе. Премијера ове представе је била 5. децембра 2012.год. у Битеф театру у Београду.
Представа је базирана на књизи шведске ауторке Марије Свеланд „Bitter Bitch“ о жени у 30-им која је преплављена горчином и бесом због положаја жене у друштву, породици. Ова српско-шведска копродукција Станице и Цикаде прозива партријархат као глобални проблем и жели да истражи везу између сцене и публике, политичког и приватног.
Представа представља студију случаја сукоба – на простору друштвене сцене (род, класа) и позоришне сцене (извођачи / публика, створена / неиспуњена очекивања, завођење / конфронтација). Представа позива на емаципацију жене али и на еманципацију публике; на деконуструкцију слике о жени као ,,објекту са функцијом”, на ослобађање илузије о жени као роду који је увек у односу, роду који сам за себе није ништа осим можда негација универзалног.

Scroll to Top