Polaznice Etno – radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ ostvarile veliki uspeh i Boru donele zavidna priznanja

Na XIX “DONNE IN MUSICA 2022” internacionalnom onlajn festivalu u kategoriji etno muzike, mlade i talentovane polaznice Etno radionice, osvojile su četiri nagrade od kojih su tri prva i jedno drugo mesto.  Festival je i ove godine okupio učesnike širom sveta, a žiri ovog međunarodnog festivala, sastavljen od istaknutih domaćih i inostranih pedagoga iz Jordana, Španije, Nemačke, Kine, Luksemburga, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, imao je, nimalo lak zadatak.

Velike zasluge za ostvarene rezultate, svakako pripadaju osnivaču i dirigentu Etno radionice Tamari Glišić koja ulaže nesebičan trud i rad da talentovane učenice predstavi i van granica naše zemlje. Evidentno je da naše polaznice uživaju u čarima koju ima muzičko stvaralaštvo donosi. Uostalom to je i osnovni cilj u radu naše Ustanove. Da mladima omogući spoznaju prave vrednosti i otkriju lepotu starih i zaboravljenih kompozicija. Njihovi zreli nastupi jesu plod napornog zalaganja i predanošću, te očekivano donose i sjajne rezultate.

Ove godine se naša Etno-radionica prvi put predstavila na prestižnom internacionalnom festivalu “DONNE IN MUSICA 2022”. U kategoriji etno muzike prvu nagradu osvojila je grupa „Đurđevak“ sa čak 99 poena izvođenjem groktalice „Igra moja okićeno jagnje“ . Natalija Božić osvojila je prvo mesto izvođenjem svatovske pesme „Janu majka na daleko ženi“, takođe sa 99 poena. Nađa Kozić ponela je zlatnu medalju izvođenjem numere iz Centralne Srbije „Ide Mile“ , dok je ništa manje vrednije drugo mesto i 94 poena pripalo Anđeliji Čerkasov, izvođenjem numere iz Severne Makedonije „Da sam bistra voda“.

Ovakvi festivali izuzetno su posećeni i priznati, sa renomiranim žirijem , te požrtvovan rad, trud i talenat imaju priliku da zasijaju u najlepšem svetlu.


Scroll to Top