Polaznice etno radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ ostvarile impresivne rezultate na Republičkom takmičenju

Na 8. Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme održanom 20. i 21. maja u Beogradu, polaznice etno radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ ostvarile su impresivne rezultate. Ove talentovane mlade dame već sedmu godinu za redom osvajaju prestižne nagrade na ovom takmičenju. Tokom dvodnevnog nadmetanja, koje je okupilo učesnike iz cele Srbije, polaznice etno radionice istakle su se svojim izvanrednim nastupima. Osvojile su 7 nagrada, jedno drugo i šest prvih mesta.

Uspeh naših polaznica dokaz je njihovog predanog rada i ljubavi prema tradicionalnom muzičkom stvaralaštvu. Velike zasluge za ostvarene rezultate, svakako pripadaju osnivaču i dirigentu Etno radionice Tamari Glišić koja ulaže nesebičan trud i rad da talentovane učenice predstavi i van granica naše zemlje. Ovaj izuzetan uspeh polaznica etno-radionice potvrđuje važnost rada Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ na očuvanju tradicionalne muzike i pesme. Cilj  Ustanove je da mladima pruži priliku da upoznaju prave vrednosti i otkriju lepotu starih i zaboravljenih kompozicija.  Odlični rezultati polaznica etno-radionice su još jedan podstrek za dalji rad i motivacija za druge mlade talente da se uključe u ovakve kulturne aktivnosti.

Prve nagrade i laureat takmičenja osvojile su solistkinja Anđelija Čerkasov sa ostvarenih 100 poena i grupa „Trio“ koju su činile: Natalija Božić, Anđelija Čerkasov i Nađa Kozić. Ostala prve nagrade pripale su Irini Petrović (91. poen), Nataliji Božić (98.66 poena), Nađi Kozić (98.66 poena), kao i grupi „Đurđevak“ sa ostvarenih 99 poena. Drugo mesto pripalo je Sofiji Skrobonji.


 

Scroll to Top