Pozorišna predstava „Bokeški D-mol“

Kraj prolećne pozorišne sezone u velikom stilu. Na sceni Muzičke škole obrada kultne drame „Bokeški D-mol“ u izvođenju pozorišta „Boško Buha.“

„Ovaj komad je starinski napisan o starinskim vremenima, oslanja se na na čuvenu legendu iz Bokokotorskog zaliva o ljubavi jedne hrabre devojke i  Francuskog oficira koji vodi poreklo sa prostora Jugoslavije. Ima tu nešto i istorije , ali istorija je manje važna  jer istoriji, svedoci smo, nije baš verovati. Ima smeha i suza, jedno bez drugog ne ide. Najvažnije  je što je ovaj komad pun ljubavi.“ stoji u opisu ove drame.

Mlada Katarina Šparović, glavna junakinja , veliki je romantik i zanesenjak, zaljubljena u sam pojam i fenomen ljubavi. Rene Marulić je oficir neprijateljske vojske. U želji da sačuvaju svoju ljubav, suočavaju se sa osudama male sredine. Ta ljubav zasmetaće, Stanku, njenom udvaraču, koji će njihovu ljubav doživeti kao poraz.

Reditelj predstave, Milan Karadžić, ističe da su tekst i uloge predivni, a predstavu opisuje kao snažnu, prepunu emocija, dobrog humora ali i tragičnih nota. Poseban šarm drame donosi bokeljski dijalekt.

Predstava je u izvornom izdanju igrana pre 20. godina na pozornici Centra za kulturu „Tivat“. Tada su se tim komadom proslavili Jelena Đokić i Andrija Milošević, dok se još uvek pamti čuvena uloga Milene Dravić.

U ovoj čuvenoj drami, Stevana Koprivice, dvoje nesuđenih ljubavnika igraju: Anja Pavićević, Dejan Lutkić, Andrijana Oliverić, Luka Grbić, Marko Pavlović, Branislav Platiša, Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Lenka Petrović, Jana Bjelica i Filip Stankovski .

Predstava je zakazana za 27.maj 2022. sa početkom u 19. časova. Cena ulaznice:600, 00 dinara.

Karte se mogu kupiti u četvrtak(26.maja) i petak (27.maja) na blagajni Ustanove“Centar za kulturu grada Bora“.


 

Scroll to Top