Održan završni koncert škole gitare

Ovog vikenda, iz sale Muzičke škole dopirali su najfiniji zvuci gitare, a najrazličitije numere klasične muzike na ovom instrumentu izveli su polaznici Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“!

Jedanaest polaznika škole gitare, uz pomoć profesora Nenada Ilijića predstavilo je rezultat svog višemesečnog rada. Mladi virtuozi  izveli su 12 kompozicija klasične muzike sa kojima su se predstavili na 15. Međunarodnom festivalu „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu.   „Romansa“, „Etida“, „Mazurka“, „Favorita“, „Septembar“ su samo neke od kompozicija klasiče muzike koje su polaznici škole gitare izveli na završnom koncertu.

Škola gitare u okviru Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ postoji punih osam  godina, a profesor Nenad Ilijić je preko 50 polaznika naučio je prve melodije na ovom najfinijem instrumentu.  Nastavni program ove škole gitare bazira se na programu Muzičke škole.

Na  veliko oduševljenje publike, mladi talenti pokazali su šta su naučili u proteklom periodu. Uz veliki aplauz ispraćeni su sa bine..

Završni koncert škole gitare održan je u Subotu, 04.juna 2022. u sali Muzičke škole sa početkom u 19 časova.


Scroll to Top