Ovacije za predstavu „Mačka pečena“

Predstava „Mačka pečena“ u produkciji Teatra na brdu odigrana je sinoć u prepunoj sali Muzičke škole.  Ovom naizgled idiličnom ljubavnom pričom predstavljena je  tema nasilja u partnerskim odnosima. U cilju zadržavanja voljene osobe sa nadom u bolje sutra, glavna junakinja postepeno prelazi iz jake individue u krhku, ranjivu ženu čiju je sudbinu maestralno donela Jelena Đokić u ulozi Sofije.

Hronična samoća uvešće ovu samohranu majku u vrtlog toksičnog odnosa. Uloga prelepog i uspešnog muškarca, punog  samopouzdanja i sjajnog manipulatora pripala je Viktoru Saviću. Na samom početku Petar (Viktor Savić) odaje utisak zabavne, šarmantne i neodoljive osobe koja pleni  harizmom stvarajući iluziju savršenog muškarca kome je Sofija centar sveta. Kada osvoji Sofijino srce i ona postane njegova supruga, maske  polako padaju. Petar kao sjajan manipulator, određuje Sofiji stil života, oblačenja, ponašanja. Kreira sasvim novu Sofiju, kako bi je kontrolisao tako da se oseća nemoćno bez njega, čak i u trenucima kada ljubav prelazi u strah. Jedan od dobrih načina kontrole koju Viktor Savić u ulozi Petra maestralno donosi, je suptilna izolacija Sofije od dragih ljudi i svega onog što je činilo srećnom i ispunjenom.

Scene fizičkog nasilja pomerile su granice pozorišne umetnosti na koju smo navikli, a sjajna gluma Jelene Đokić, Viktora Savića, Vladana Milića, Dušanke Glid i Tašane Đorđević ima za cilj predstavljanje aktuelne teme partnerskog nasilja.


Predstava na jedan diskretan način sugeriše publici na toksične obrasce koji na prvi pogled nisu uočljivi, a dešavaju se osobama koje poznajemo ili nama samima. Dirljiva i emotivna priča nije ostavila publiku u Muzičkoj školi ravnodušnom  Snažnim ovacijama publika u Boru nagradila je izvođenje predstave.

 

Scroll to Top