Novogodišnji koncert KUD ,,Bor“

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ i kulturno – umetničko društvo „Bor“ organizovalo je tradicionalni novogodišnji koncert 24. decembra 2014. godine, u sali Muzičke škole u 19 sati.

Na  koncertu su nastupili prvi izvođački ansambl, dečji ansambl, polaznici škole folklora kao i vokalni solisti Miroslav Đorđević, Vlastimir Žurkić i Petar Đorđević na klarinetu. Ceo program ispratili su grupa pevača  i narodni orkestar ansambla sa potpurijem igara i pesama iz raznih krajeva. Prvi izvođački ansambl izveo je splet vlaških igara, igre iz Banata – banatski motivi, srpske igre Crnorečja, srpske igre Negotina, igre iz Šumadije, ,,Šopsko trojno“, ,,Ero s onog svijeta“ i Vranjansku svitu. Škola folklora je izvela splet dečijih igara iz Srbije, dok je dečji ansambl prikazao igre iz Srbije i vlaške igre.

Sala Muzičke škole bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a gledaoci su, pored standardnog repertoara kulturno – umetničkog društva „Bor“, mogli da vide i dve nove koreografije – koreografa gospodina Zorana Katića, a to su srpske igre Crnorečja i srpske igre Negotina.


 

 

 

 

 

Scroll to Top