Новогодишњи концерт КУД ,,Бор“

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ и културно – уметничко друштво „Бор“ организовало је традиционални новогодишњи концерт 24. децембра 2014. године, у сали Музичке школе у 19 сати.

На  концерту су наступили први извођачки ансамбл, дечји ансамбл, полазници школе фолклора као и вокални солисти Мирослав Ђорђевић, Властимир Журкић и Петар Ђорђевић на кларинету. Цео програм испратили су група певача  и народни оркестар ансамбла са потпуријем игара и песама из разних крајева. Први извођачки ансамбл извео је сплет влашких игара, игре из Баната – банатски мотиви, српске игре Црноречја, српске игре Неготина, игре из Шумадије, ,,Шопско тројно“, ,,Еро с оног свијета“ и Врањанску свиту. Школа фолклора је извела сплет дечијих игара из Србије, док је дечји ансамбл приказао игре из Србије и влашке игре.

Сала Музичке школе била је испуњена до последњег места, а гледаоци су, поред стандардног репертоара културно – уметничког друштва „Бор“, могли да виде и две нове кореографије – кореографа господина Зорана Катића, а то су српске игре Црноречја и српске игре Неготина.


 

 

 

 

 

Scroll to Top