Mini mjuzikl „Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom“

Za sam kraj ovogodišnje  Dečje nedelje, za našu najmlađu publiku pripremili smo poklon predstavu „Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom“.  Predstava je zakazana za nedelju, 09. oktobar 2022. u 13 časova u sali bioskopa „Zvezda“ !

Sinopsis:

Maštoslav Bajkić, pisac za decu, poražen činjenicom da današnji mališani sve manje čitaju, nemotovisan da napiše nešto novo, donosi odluku da izbriše sve svoje stare likove, mežu kojima je i slavna Crvenkapa. Sa tom mišlju tone u san, u kojem se objavljuje uznemirujuća vest da je Crvenkapa nestala. Tada na scenu stupaju Pipi i Petar Pan, kojima kao najsmelijim od svih likova, biva poveren zadatak da je pronađu.

U uzbudljivoj detektivskoj avanturi po Nedođiji, Pipi Pan će se sresti sa gluvom i senilnom bakom, nevidljivom aždajom Žderavicom, vickastim mornarom Mikom, kapetanom Perom koji se nikada ne smeje i još po nekim likom iz Bajkićevog zaboravljenog opusa.

Kako to da je Pipi pametna a da nije išla u školu?

Kako da mućnete glavom a da je na pomerate?

Zašto je potrebno upotrebljavati prave reči na pravim mestima?

Zašto ne postoje glupa pitanja, već samo glupi odgovori?

Zašto je Nedođija nekada bila Dođija i da li će ponovo nositi to ime?

Hoće li Petar  Pan i Pipi uspeti da pronađu Crvenkapu i da li će Maštoslav Bajkić nakon svog sna, dobiti inspiraciju da napiše novu bajku?

 

Igraju: Nikola Ugrinović, Jovana Mladenović, Danilo Petrović.

Tekst i režija: Nikola Ugrinović i Jovana Mladenović

Specijalni gosti iz off-: u ulozi novinara iz Nedođije Marko Kon.

Songovi: Monika Romić, Marko Kon i Glumci iz predstave.

 

DOBRODOŠLI!

 

 

 

Scroll to Top