Međunarodni festival folklora „Golden days“ u Varni

Naši najmlađi ambasadori kulture, članovi dečjeg ansambla Kulturno umetničkog društva „Bor“ ovih dana prikazuju  igre i tradiciju naše zemlje na festivalu u Varni. Međunarodni festival folklora „Golden days“ okupio je učesnike iz Slovačke, Bugarske, Severne Makedonije, Moldavije, Rumunije, Ukrajine i Republike Srbije.  Igra i pesma ne prestaju, a ovakvi festivali su idealan spoj zadovoljstva i ljubavi prema folkloru, kao i upoznavanje sa običajima i stvaralaštvom drugih podneblja. Članovi folklora pamte  nezaboravna putovanja, prijateljstva, prve simpatije i najlepše uspomene.

Nastavite da se smejete, družite, putujete, a mi smo tu da zajedno sa roditeljima ispratimo svaki Vaš izlazak na scenu, svaki novi naučeni korak, igru i osmeh. Ponosno uz aplauz, osmeh i poneku suzu, ponosni na svaki vaš korak i uspeh na putu odrastanja.

Naše najmlađe zvezde  svih ovih godina predvođene su  umetničkim rukovodiocem Draganom Petrovićem, koji se sa velikom ljubavlju stara o njima i trudi da im prenese ljubav prema folkloru, prema našoj tradiciji kako bi zajedno nastavili svoju misiju da budemo ponosni i istrajni čuvari svojih korena.


 

 

Scroll to Top