Trajanje (min):
Godina:
Zemlja:
Režiser:
Uloge:
Na repertoaru od:
Vreme projekcije:
Žanr:

Sinopsis

Jednodnevna manifestacija „Noć srpskog filma“  u organizaciji Mreže kinoprikazivača Srbije i Filmskog centra Srbije, biće održana u subotu 04. juna u više od 40 bioskopa, kulturnih centara i domova kulture širom Srbije, među kojima je i naš bioskop „Zvezda“.

Cilj ove manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

U toku ove večeri biće prikazani domaći bioskopski hitovi Nečista krv – Greh predaka reditelja Milutina Petrovića, Južni vetar 2: Ubrzanje Miloša Avramovića i Toma u režiji Dragana Bjelogrlića i ko-režiji Zorana Lisinca,,

 

Film „Nečista Krv“ u 17:00

Trajanje:  103 minuta

Država/Godina: Srbija, 2021.

Žanr: drama

Glumci: Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević

Reditelj: Milutin Petrović

TREJLER:

 

SINOPSIS:

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

 

Film „Toma“ u 19:00

 

Trajanje:  147 minuta

Država/Godina: Srbija

Žanr: Biografski

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragićević, Petar Benčina.

Režiser: Dragan Bjelogrlić

TREJLER:

SINOPSIS:

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od njegovih najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored  Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Andrića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. godine, pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život, od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Film „Južni vetar 2: Ubrzanje“  u 21:30.

Trajanje:  125 minuta

Država/Godina: Srbija, 2018

Žanr: Biografski

Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev

Režiser: Miloš Avramović

TREJLER:

SINOPSIS:

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.
Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

Cena ulaznice na manifestaciji „Noć srpskog filma“ je 100,00 dinara.

 

 

Dodatne informacije

Trenutno u bioskopu

Scroll to Top