Koncert „Frulom (od drveta) čuvam svoje korene“

Danas je u kamernoj sali Muzičke škole održan godišnji koncert škole frule na kome su se predstavili  polaznici naše radionice predvođeni mentorom Stefanom Radovanovićem. Ova škola osnovana je sa ciljem da se očuva sviranje na tradicionalni instrumentima- fruli, duduku i gajdama.

Uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i grada Bora, naša škola je za veoma kratko vreme postala jedna od najbrojnijih  u Srbiji. Ovo je veoma uspešna godina za naše polaznike što prikazuju sjajni rezultati postignuti na Republičkom takmičenju frulaša u Prislonici “Oj Moravo”. Publika je uživala u tradicionalnim srpskim i vlaškim numerama izvedenim na fruli i duduku. Frulaše su pratili muzički pedagog Aleksandar Gubijan i Nemanja Šalaka.

Prigodnim govorom koncert je zatvorio direktor Ustanove “Centar za kulturu grada Bora” Daniel Čorboloković ističući važnost očuvanja tradicije i postojanja radionice ovog tipa. Tim povodom zahvalio se Ministarstvu kulture Republike Srbije i Gradu Boru na neizmernom doprinosu u realizaciji ovog i sličnih projekata koje su od izuzetne važnosti za razvoj kulture grada Bora i šire.


Scroll to Top