Концерт Стевана Анђелковића

Поводом обележавања Дана града Бора 03. октобра у вечерњим часовима одржан је концерт Стевана Анђелковића у сали биоскопа ,,Звезда“ у организацији Установе ,,Центар за културу града Бора“.

Борска публика је могла  да ужива у Стевановим песмама: Други живот, Ко те  лаже, Шта возиш, Цвеће, Блесава… Поред својих песама, публика је могла да ужива и у песмама са простора бивше СФРЈ које је овај певач извео на свој начин. На крају концерта публика је наградила певача и његов бенд великим аплаузом.

Стеван Анђелковић (рођен 8. фебруара 1988) је српски певач рођен у Вучју. Показао је интересовање за музику веома рано, тако да је у раној младости почео да учи да свира клавир и хармонику. Стекавши да игра на полупрофесионалном нивоу у београдској музичкој школи, са 16 година учествовао је  и стекао значај и популарност широм Србије као другопласирани у првој сезони Звезде Гранда. После паузе, представио се српској публици играјући улогу Перкана у поновном објављивању српског филма Дом за вешање 2010. године.
Музичка каријера
2004. године се такмичио у првој сезони емисије „Звезде Гранда“. Врло брзо је освојио симпатије публике и припало му је друго место. Kао награду је добио ЦД под називом „Стартујмо“ који је објавила Гранд продукција.
2006. године је са песмом „Анђела“ победио на фестивалу у Врњачкој бањи. Такође је учествовао на Грандовом фестивалу на коме је извео нумеру „Први пут“ са којом је дошао до финала.
У фебруару 2013. године Стеван је изјавио да неће продужити уговор са Гранд продукцијом, али да је остао у добрим односима са Сашом Поповићем. У јуну исте године је објавио песму „Није рано да се пије“.
У октобру 2014. године Стеван и Тања Савић су снимили дует „Kишно лето“ за који су урадили спот.
У децембру 2014. године је на Грандовом фестивалу отпевао нумеру „Никад праве љубави“ и ушао је у финале. Са Тањом Савић, Славицом Ћуктераш, Немањом Николићем и Дарком Филиповићем је употпунио наступ колеге Банета Мојићевића који је имитирао Џастина Бибера у емисији „Твоје лице звучи познато“.
2015. године Стеван је прешао у Милиграм мјузик и започео је сарадњу са продуцентом Александрем Милићем Милијем коме је препустио своју каријеру. Kомпоновао је неколико песама које је планирао да пева на фестивалима.
Почетком 2017. године је промовисао нумере: „Шта возиш“ и „Пилула тона“.
У септембру 2017. године је постао учесник хуманитарног шоу програма „Твоје лице звучи познато“. Имитирао је Емину Јаховић након чега је признао да се још више диви женама које сваки дан носе ципеле на штиклу и шминкају се. Такође је имитирао Тому Здравковића, Нелета Kарајлића, Расту и Тошета Проеског.


Scroll to Top