Koncert muzičke grupe „Poez11a“ 

Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ organizovala je i realizovala koncert muzičke grupe „Poez11a“  7. decembra 2019. godine  u sali Muzičke škole u 19 sati. Borska publika je mogla da uživa u pesmama: Talasi, Samo ti, Čekajući sreću kao i u mnogim drugim poznatim pesmama koje je ova muzička grupa izvela na svoj način. Na kraju koncerta publika je nagradila ceo sastav muzičke grupe „Poez11a“ velikim aplauzom.

Poez11a su: vokal, akustična gitara: Ivan Ilić, električna gitara: Željko Ljubić Piti, violina, vokal: Jelena Ilić, klavir: Vukašin Jelenković, bas gitara: Duško Spasojević, bubanj: Darko Urošević, harmonika: Dragoljub Ranđelović, bas gitara, gitara: Miloš Đurić, klavijature: Bojan Bojković Profa, klarinet: Nikola Stamenković, prateći vokali: Teodora Šalaka i Marija Veljković…

Sastav ,,Poez11a“ osnovan je 2018. godine u Boru, a kažu da je njihov naziv matematika duša u kojoj je 1+1=11. Objavili su prvi singl “Čekajući sreću”, a materijal za album, koji se očekuje na jesen, sniman je tokom prošle i ove godine  u Boru u Studiju 11.

Žanrovski pripadaju pop muzici, sa elementima bluza i psihodelije, ali osnovna ideja je promocija autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

Mix i mastering prvog singla odrađen je u Studiju Destilerija, a produkciju potpisuje Petar Rudić (Mravi, Svi na pod). U toku je rad na produkciji novog singla, koji je ujedno i naslovni za album – “Talasi”.

“Materijal za album,  snimljen je tokom 2018. i 2019. godine u Boru u Studiju 11. Željko Ljubić Piti (ex Goribor) i ja sarađujemo dugi niz godina. Bend Poez11a nastao je prošle godine, kada su nam se pridružili i profesori Muzičke škole Miodrag Vasiljević iz Bora: Jelena Ilić – profesor violine i Vukašin Jelenković – profesor klavira. Duško Spasojević svira bas (ex New Deal), a bubnjeve Darko Urošević (ex Goribor, bend Paje Vučkovića). Pored njih još nekoliko naših prijatelja je tu: profesor solfeđa Dragoljub Ranđelović (Sevdah Metal Band) – harmonika, Miloš Đurić – bas i gitara, Bojan Bojković Profa – klavijature”, objašnjava Ivan Ilić, osnivač benda.

 

 

Scroll to Top