Izložba radova polaznika likovne radionice pri Centru za kulturu

Škola za likovne talente pri Ustanovi ,,Centar za kulturu opštine Bor“ je 27. februara 2015.godine u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru u 19 sati imala izložbu najboljih radova svojih polaznika.

Novina u likovnoj radionici je to što pored dece školskog uzrasta, likovnu radionicu su pohađali i odrasli. Veliki broj polaznika je bilo u ovoj likovnoj radionici i samim tim i veliki broj radova je izloženo u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru. Na izložbi svoje radove je predstavilo tridesetpet polaznika u različitim likovnim tehnikama. Pored ove izložbe, polaznici radionice učestvuju u grafičkoj radionici u okviru međunarodne manifestacije ,,Noć muzeja“, u državnoj manifestaciji ,,Noći ateljea“ koje organizuje  Muzej rudarstva i metalurgije kao i u dečijoj likovnoj koloniji ,,Duga“ koju organizuje Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ i na izložbi u Narodnoj biblioteci u okviru dečije nedelje.

Izložbu je otvorila Slađana Đurđekanović Mirić, direktor Muzeja rudarstva i metalurgije i Jadranka Vukojičić, profesor likovne radionice pri Ustanovi ,,Centar za kulturu opštine Bor“.

Posećenost je bila velika, a i reakcije posetilaca su pozitivne što ukazuje na dobar put rada ne samo radionice već i Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“.


Scroll to Top