ZAJEDNIČKI KONCERT KUD-A „BOR“ I CNKN „KORENI“

Centar za nematerijalno kulturno nasleđe „Koreni“, sinoć je u prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“  održao  Završni koncert narodnih igara i pesama, na kome su posetioci mogli da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmama.

Program su otvorili najmlađi učesnici koncerta, početna dečja grupa mlađeg uzrasta Centra za nematerijalno kulturno nasleđe „Koreni“, koji su svojim izlaskom na scenu, već pri prvim koracima razgalili srca publike. Pored najmlađe grupe na sceni Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ pridružili su se članovi starije početne grupe, dečjeg ansambla i omladinskog ansambla.

CNKN „Koreni“ u završnici svoje 44.  umetničke sezone premijerno su izveli koreografiju pod nazivom „Grnčari“ autora Jordana Janikijeva, za koju je muziku napisao Genčo Genčev. Publika nije krila oduševljenje ovim muzičko-scenskim nadigravanjem.

Kulturno umetničko društvo „Bor“ kao sastavni deo Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, svojim atraktivnim koreografijama Prvog izvođačkog ansambla, poznatog koreografa Branka Markovića i Zorana Katića, Narodnim orkestrom i solistima upotpunilo sadržajan kulturno umetnički program.

Kruna saradnje ova dva društva, predstavlja koreografija „Igre iz Istočne Makedonije“ u izvođenju prvog izvođačkog ansambla CNKN „KORENI“ u pratnji Narodnog orkestra KUD-a „Bor“.

Ujedinjeni u misiji očuvanja kulture, tradicije umetničke igre, umetnički direktor CNKN „Koreni“ Perislav Ducić i umetnički rukovodilac KUD-a „Bor“ Dragan Petrović, sinoćnim koncertom najavili su uspešnu saradnju ova dva Kulturno- umetnička društva, koja će se u budućnosti podići na još viši nivo.


Sinoćnjim koncertom, KUD „BOR“ nastavio je niz koncerata, kao i programa Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ u letnjem periodu, te vas ovom prilikom još jednom pozivamo na letnji koncert KUD -a „BOR“ u utorak 21. juna 2022. godine, koji će se održati na platou Doma kulture, sa početkom u 19 časova. Koncertu će prethoditi svečani defile učesnika ulicom Moše Pijade u 18 časova.

 

 

Scroll to Top