Gostovanje dečjeg izvođačkog ansambla KUD-a „Bor“ na Internacionalnom festivalu folklora „Jesenja bajka“ u Pragu

Kulturno umetničko društvo „Bor“, kao sastavni deo Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, iz godine u godinu svojim kontinuiranim radom i edukacijom mlađih generacije kroz svoje sekcije, marljivo radi na očuvanju tradicije svog naroda i podizanju svesti o značaju folklora, naročito među mlađom populacijom.
Svojim stalnim prisustvom na folklornoj sceni kroz razne manifestacije, festivale, edukativne radionice, koncertne aktivnosti i dr, kako u R. Srbiji tako i inostranstvu, KUD „Bor“ nastavlja svoju misiju čuvara tradicije i dostojnog predstavnika svoje zemlje i Grada Bora.
Nakon nekoliko učešća na festivalima u ovoj godini i organizacije  međunarodnog festivala folklora „Zlatno Kolo“ u Boru ove godine, KUD „BOR“ je svoju riznicu gostovanja upotpunilo ovog meseca učešćem dečjeg izvođačkog ansambla na Internacionalnom festivalu folklora „Jesenja Bajka“, koje se održalo ovog meseca u Pragu. Članovi našeg Ansambla predstavili su se igrama iz Šumadije i Vlaškim igrama, zajedno sa ansamblima iz Slovačke, Estonije, Norveške, i Meksika. Naši mališani ponovo su pobrali brojne simpatije svojim nastupom i dobili kao najveću nagradu, gromoglasne aplauze svih prisutnih.


 

 

 

 

 

Scroll to Top