GODIŠNJI KONCERT ETNO-RADIONICE USTANOVE „CENTAR ZA KULTURU GRADA BORA“

Godišnji koncert polaznika etno-radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ održaće se 06.12.2021. u sali bioskopa „Zvezda“ sa početkom u 19 sati.

Program koncerta Etno radonice je raznovrstan. Etno grupe „Đurđevak“ i „Ljubičice“, kao i solisti Nađa Kozić, Natalija Božić i Anđelija Čerkasov predstaviće trideset tri tradicionalne izvorne pesme.

Repertoar  Etno radionice Ustanove“Centar za kulturu grada Bora“, neguje tradiciju Timočke krajne, i sa puno ljubavi izvodi pesme iz Makedonije, Kosova, Centralne Srbije i Bugarske.

Kako je kraj godine tradicionalno rezervisan za sumiranje svih aktivnosti, rezultata i uspeha, sa ponosom možemo reći  da je za polaznice etno radionice pod dirigentskom palicom Tamare Glišić, 2021. godina, bila godina nagrada i festivala! Polaznice Etno-radionice učestvovale su na manifestaciji „Miholjski susreti sela“ i osvojile prvo mesto u kategoriji grupe pevača,  Natalija Božić proglašena za najboljeg vokalnog solistu, dok je Anđelija Čerkasov,dobitnik specijalne nagrade na 8. Vokalnom etno festivalu mladih u Negotinu. Žiri sastavljen od naših poznatih etno-muzikologa, nisu štedeli reči hvale za našu etno radionicu! Na 6. Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalnih pesama, polaznice etno radionice ostvarile su sjajne rezultate, dok je naša draga Tamara Glišić dobila posebnu nagradu za očuvanje tradicije i negovanje autentičnog načina života. Učestvovanje na manifestaciji „Višnjićevi dani“ i zatvaranje Svečane akademije u Šidu, još jedna je kruna njihovog uspeha.

Publika širom Srbije, prepoznala je njihov trud i rad, a građani Bora, imaće priliku da uživaju u njihovom talentu i anđeoskim glasovima  06.12.2021. godine u sali bioskopa „Zvezda“ sa početkom u 19 sati. Slobodan ulaz!

 

 

Scroll to Top