Borsko kulturno leto 2014

 

Već niz godina  unazad  Ustanova ‚‚Centar za kulturu opštine Bor“, tokom jula i avgusta, organizuje manifestaciju ,,Borsko kulturno leto“  u Amfiteatru ili  na platou ispred Doma kulture i nekoliko dana nedeljno se građanstvu prezentuju raznoliki sadržaji: muzički, pozorišni, folklorni, književni – prevashodno lokalnih stvaralaca, ali i gostiju sa strane.

Tradicionalnim Moto skupom na Borskom jezeru početkom jula meseca otpočelo je Borsko kulturno leto. Po završetku Moto skupa na Borskom jezeru, programi su nastavljeni u Amfiteatru kod Doma kulture. Zbog loših vremenskih uslova programi koji su bili planirani za jul mesec pomereni su  za avgust.

Programima su zadovoljeni svi ukusi što se tiče, narodne, zabavne, džez, bluz, tradicionalne, pop i rok muzike, foklora. Pored muzičkog sadržaja stavljen je akcenat i na najmlađu populaciju, organizovanjem dečijih pozorišnih predstava  i programa na otvorenom koje su namenjeni za njihov uzrast.

U saradnji sa Borskim sportistima organizovane su sportske večeri i time su prezentovane razne veštine, tehnike i umeća raznih veština i sportova kao što su džudo, karate, tekvondo, zumba…

Manifestacija ,,Borsko kulturno leto“ je trajala  do kraja avgusta svakog utorka, srede i četvrtka.

Obzirom da u Boru dosta mladih sluša rok n rol i bluz  muziku u okviru manifestacije ,,Borsko kulturno leto“ svakog utorka  po jedna  rok grupa se predstavila sa svojim repertoarom. 29. jula je nastupio lokalni rok bend ,,Sunset“, zatim su nastupali 12. avgusta ,,Crossroad band“ iz Knjaževca, 19. avgusta ,,Madicine band“ iz Zaječara i 26. avgusta ,,New Deal“ iz Bora.

U okviru manifestacije ,,Borsko kulturno leto“ 06. avgusta 2014. godine obeležen je i Dan rudara velikim koncertom legendarne rok grupe ,,Partibrejkers“.

Za ljubitelje sporta u okviru manifestacije ,,Borsko kulturno leto“  organizovano je 13. i 20. avgusta 2014.godine veče zumbe i veče borilačkih veština tj. prezentacija džudoa.

Za naše mališane organizovane su i dečije pozorišne predstave beogradskih  pozorišta ,,Teatar na Savi“ i ,,Teatar Talija“. Mališani su uživali svakog četvrtka u veselim predstavama i to: 07. avgusta u predstavi ,,Veseli Indijanci“, 14. avgusta u predstavi ,,Uspavana lepotica“, 21. avgusta u predstavi ,,Kraljevo novo odelo“, 28. u predstavi  ,,Velika morska avantura“.

28. avgusta organizovali smo i takmičenje beba ,,Puzijadu“ i  nastup mladih talenata Bora.

Nastupom kulturno – umetničkog društva ,,Bor“ 31. avgusta 2014. godine je završena tradicionalna manifestacija ,,Borsko kulturno leto”. Ovo kulturno-umetničko-društvo se odlično predstavilo, dok je publika vidno uživala u spletu srpskih i vlaških folklornih igara.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestaicje je Opština Bor, a medijski je svaki program propratila Regionalna televizija Bor i televizija Sezam.


Scroll to Top