Борско културно лето 2014

 

Већ низ година  уназад  Установа ‚‚Центар за културу општине Бор“, током јула и августа, организује манифестацију ,,Борско културно лето“  у Амфитеатру или  на платоу испред Дома културе и неколико дана недељно се грађанству презентују разнолики садржаји: музички, позоришни, фолклорни, књижевни – превасходно локалних стваралаца, али и гостију са стране.

Традиционалним Мото скупом на Борском језеру почетком јула месеца отпочело је Борско културно лето. По завршетку Мото скупа на Борском језеру, програми су настављени у Амфитеатру код Дома културе. Због лоших временских услова програми који су били планирани за јул месец померени су  за август.

Програмима су задовољени сви укуси што се тиче, народне, забавне, џез, блуз, традиционалне, поп и рок музике, фоклора. Поред музичког садржаја стављен је акценат и на најмлађу популацију, организовањем дечијих позоришних представа  и програма на отвореном које су намењени за њихов узраст.

У сарадњи са Борским спортистима организоване су спортске вечери и тиме су презентоване разне вештине, технике и умећа разних вештина и спортова као што су џудо, карате, теквондо, зумба…

Манифестација ,,Борско културно лето“ је трајала  до краја августа сваког уторка, среде и четвртка.

Обзиром да у Бору доста младих слуша рок н рол и блуз  музику у оквиру манифестације ,,Борско културно лето“ сваког уторка  по једна  рок група се представила са својим репертоаром. 29. јула је наступио локални рок бенд ,,Sunseт“, затим су наступали 12. августа ,,Crossroad band“ из Књажевца, 19. августа ,,Madicine band“ из Зајечара и 26. августа ,,New Deal“ из Бора.

У оквиру манифестације ,,Борско културно лето“ 06. августа 2014. године обележен је и Дан рудара великим концертом легендарне рок групе ,,Партибрејкерс“.

За љубитеље спорта у оквиру манифестације ,,Борско културно лето“  организовано је 13. и 20. августа 2014.године вече зумбе и вече борилачких вештина tj. презентација џудоа.

За наше малишане организоване су и дечије позоришне представе београдских  позоришта ,,Театар на Сави“ и ,,Театар Талија“. Малишани су уживали сваког четвртка у веселим представама и то: 07. августа у представи ,,Весели Индијанци“, 14. августа у представи ,,Успавана лепотица“, 21. августа у представи ,,Краљево ново одело“, 28. у представи  ,,Велика морска авантура“.

28. августа организовали смо и такмичење беба ,,Пузијаду“ и  наступ младих талената Бора.

Наступом културно – уметничког друштва ,,Бор“ 31. августа 2014. године је завршена традиционална манифестација ,,Борско културно лето”. Oво културно-уметничко-друштво се одлично представило, док је публика видно уживала у сплету српских и влашких фолклорних игара.

Покровитељ ове традиционалне манифестаицје је Општина Бор, а медијски је сваки програм пропратила Регионална телевизија Бор и телевизија Сезам.


Scroll to Top