BORSKO KULTURNO LETO 2013. GODINE

Već niz godina Ustanova ‚‚Centar za kulturu opštine Bor„, tokom jula i avgusta, organizuje Borsko kulturno leto na platou ispred Doma kulture i skoro svakodnevno se građanstvu prezentuju raznoliki sadržaji: muzički, pozorišni, folklorni, književni – prevashodno lokalnih stvaralaca, ali i gostiju sa strane.
U okviru Borskog kulturnog leta promovišu se najvredniji dometi pojedinaca – sportista, nagrađenih i talentovanih učenika, umetnika i drugih istaknutih Borana. Programi namenjeni omladini predstavljaju jedan od najvažnijih segmenata manifestacije.
Ove godine tradicionalna manifestacija ,,Borsko kulturno leto” je realizovana od 16. jula do 31. avgusta 2013.godine.
Nastupom kulturno umetničkog društva ,,Oplenac„ iz Toronta 16. jula 2013.godine otpočelo je Borsko kulturno leto. Ovo kulturno-umetničko društvo se odlično predstavilo, dok je publika vidno uživala u spletu srpskih i vlaških folklornih igara.
17. jula 2013. godine, nastupila je borska grupa ,,3 garaže dalje”, dok je 18. jula 2013. godine, mladi talenat Miljana Nikolić nastupila pred borksom publikom pevajući uz matricu pesme poznatih stranih i domaćih rok izvođača. Nakon njenog nastupa, borska publika uživala je uz Ivanu Milojević.
Za ljubitelje izvorne muzike 23. jula 2013.godine održano je veče izvorne muzike i pesme orkestra kulturno-umetničkog društva ,,Bor”
Svi koji vole gimnastiku, modu i ples mogli su da uživaju 25. jula 2013.godine
u nastupu plesnog kluba ,,Lido”, a 30. jula 2013.godine bilo je u okviru borskog kulturnog leta veče književnika, pesnika,satiričara, aforističara.
Romski sektor koji radi pri Ustanovi ,,Centar za kulturu opštine Bor” zajedno sa romskom nevladinom organizacijom organizovalo je 01. avgusta 2013.godine veče Roma gde je nastupilo kulturno-umetničkog društva ,,Rom” Bor.
Svoje umeće u pesmi i igri 15. avgusta 2013.godine pokazalo je i kulturno-umetničko društvo ,,Novo Selište“ i amatersko kulturno-umetničko društvo ,,Sonja Marinković“. Borani su mogli da uživaju u prelepom nastupu ova dva kulturno-umetnička društva.
Za ljubitelje sporta u okviru Borskog kulturnog leta organizovano je 14. i 20. avgusta 2013.godine veče zumbe, kung-fua i joge.
Obzirom da u Boru uglavnom nastupaju rok i pop sastavi, grupa mladih borskih repera želela je da pokaže Boru dobre zvuke i rep muzike.Tako su u okviru Borskog kulturnog leta nastupili 29. avgusta 2013.godine borski reperi Stefan Surdulović Stone, Nikola Don Rajić i Robert Jovanović Sponex sa svojim pesmama.
Nastupom kulturno – umetničkog društva ,,Bor„ u saradnji sa međuopštinskom organizacijom Saveza slepih Srbije iz Zaječara 30. avgusta 2013.godine je završena tradicionalna manifestacija ,,Borsko kulturno leto”.
Borani su mogli da uživaju u večernjim časovima u julu i avgustu mesecu u raznovrsnom programu na platou Doma kulture u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor”
Pokrovitelj ove tradicionalne manifestaicje je Opština Bor, a medijski je svaki program propratila Regionalna televizija Bor i televizija Sezam.


Scroll to Top