БОРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2013. ГОДИНЕ

Већ низ година Установа ‚‚Центар за културу општине Бор„, током јула и августа, организује Борско културно лето на платоу испред Дома културе и скоро свакодневно се грађанству презентују разнолики садржаји: музички, позоришни, фолклорни, књижевни – превасходно локалних стваралаца, али и гостију са стране.
У оквиру Борског културног лета промовишу се највреднији домети појединаца – спортиста, награђених и талентованих ученика, уметника и других истакнутих Борана. Програми намењени омладини представљају један од најважнијих сегмената манифестације.
Ове године традиционална манифестација ,,Борско културно лето” је реализована од 16. јула до 31. августа 2013.године.
Наступом културно уметничког друштва ,,Опленац„ из Торонта 16. јула 2013.године отпочело је Борско културно лето. Oво културно-уметничко друштво се одлично представило, док је публика видно уживала у сплету српских и влашких фолклорних игара.
17. јула 2013. године, наступила је борска група ,,3 гараже даље”, док је 18. јула 2013. године, млади таленат Миљана Николић наступила пред борксом публиком певајући уз матрицу песме познатих страних и домаћих рок извођача. Након њеног наступа, борска публика уживала је уз Ивану Милојевић.
За љубитеље изворне музике 23. јула 2013.године одржано је вече изворне музике и песме оркестра културно-уметничког друштва ,,Бор”
Сви који воле гимнастику, моду и плес могли су да уживају 25. јула 2013.године
у наступу плесног клуба ,,Лидо”, а 30. јула 2013.године било је у оквиру борског културног лета вече књижевника, песника,сатиричара, афористичара.
Ромски сектор који ради при Установи ,,Центар за културу општине Бор” заједно са ромском невладином организацијом организовало је 01. августа 2013.године вече Рома где је наступило културно-уметничког друштва ,,Ром” Бор.
Своје умеће у песми и игри 15. августа 2013.године показало је и културно-уметничко друштво ,,Ново Селиште“ и аматерско културно-уметничко друштво ,,Соња Маринковић“. Борани су могли да уживају у прелепом наступу ова два културно-уметничка друштва.
За љубитеље спорта у оквиру Борског културног лета организовано је 14. и 20. августа 2013.године вече зумбе, кунг-фуа и јоге.
Обзиром да у Бору углавном наступају рок и поп састави, група младих борских репера желела је да покаже Бору добре звуке и реп музике.Тако су у оквиру Борског културног лета наступили 29. августа 2013.године борски репери Стефан Сурдуловић Стоне, Никола Дон Рајић и Роберт Јовановић Спонеx са својим песмама.
Наступом културно – уметничког друштва ,,Бор„ у сарадњи са међуопштинском организацијом Савеза слепих Србије из Зајечара 30. августа 2013.године је завршена традиционална манифестација ,,Борско културно лето”.
Борани су могли да уживају у вечерњим часовима у јулу и августу месецу у разноврсном програму на платоу Дома културе у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор”
Покровитељ ове традиционалне манифестаицје је Општина Бор, а медијски је сваки програм пропратила Регионална телевизија Бор и телевизија Сезам.


Scroll to Top