WebDan

WebDan је бесплатна једнодневна конференција посвећена интернету, заради преко интернета и покретању wеб бизниса. Намењена је пре свега средњошколцима и студентима, али и свима онима који желе да им wеб постане посао. Занимљиви предавачи преносиће своја знања и искуства у раду на неким од најпопуларнијих и најзанимљивијих wеb сајтова у Србији 13. априла 2013. године у Бору у сали Музичке школе од 11сати.
www.webdan.rs
Листа предавача и тема предавања на WебДан конференцији.
1. Виктор Марковић – njuz.net
Необјашњиви успех сајта Njuz.net
Некада је предавао норвешки језик али се некако извукао из тог пакла и сада ради у безбедном интернет окружењу. Пише за Njuz.net, уређује енглеску верзију Njuza TheGlobalEdition.com, повремено напише нешто и за Belgraded.com и Bturn.com.. Преводи за TheBalkansDaily.com..
2. Радомир Баста – tarzanija.com
tarzanija.com- Како не правити сајт који ће вам доносити много пара
Суоснивач сајта tarzanija.com и повремени аутор на истом. Kickass SEO консултант и секретар женског клуба америчког фудбала Војвоткиње.
3. Елена Ердељановић – Infostud.com
Домаће тржиште wеб послова
Задужена за односе са јавношћу и менаџмент друштвених медија сајтова за запошљавање и HR (poslovi.infostud.com, mojtim.com), као и усавршавање (kursevi.com) у компанији Инфостуд. Ни сама не зна како је постала власница четири пса, има одличне вештине кувања. У слободно време пева, а ако не успе као ПР изградиће музичку каријеру. Сигурно.
4. Немања Чедомировић – ПХП Србија
ПХП програмирање у Србији – како и зашто?
Активиста, бивши члан УО ФОНИС-а на позицији HR-а, један од оснивача Удружења ПХП Србија. Толико воли свој факултет да је поприличан број година на студијама. Спортиста само на папиру. Не уме да кува. Нема среће у љубави али има у програмирању.
5. Наташа Благојевић – Nakyhandmade.com
Продаја ручних радова преко интернета
Нишлијка, апсолвент Економског факултета, воли планинарење и има морско прасе. Током студирања почела да дизајнира и израђује уникатне хеклане и плетене модне додатке, а убрзо и да их презентује и продаје на интернету под именом “Naky handmade”. Навучена на иглу. И конац.
6. Игор Митровић – Bor030.net
Вођење успешног градског портала
Оснивач wеб портала града Бора – Bor030.net. Новинар, фотограф, уредник, wеб администратор. Прошао кроз пакао одржавања неwс портала на DialUp-у. Жели слободан и безбедан интернет.
7. Марко Алексић – Drey.com
Трендови у wеб дизајну и фрееланце послови
UI/UH дизајнер у компанији Drey и wеb дизајнер агенције МWЕB. Познатији по надимку Маркиз. Минималиста. Некада се бавио музиком, а на Google+ је ушао три пута. Има Аск профил.
8. Иван Гаћеша – KlimaUređaji.com
Како покренути сајт у тржишној ниши и пронаћи спонзоре
Wеb предузетник и програмер. Дипломирао на ЕТФ-у у Београду. Врло рано открио wеb бизнис и електронику заменио јурњавом по wеb тржишту. Сматра да је од свега најбитнија предузетничка упорност јер да је паре хтео да узме на самом почетку одавно би одустао.

Scroll to Top