VIVA VOX

Концерт хора „Viva Vox“ одржан је 18. маја 2013.године у 20 сати у препуној сали биоскопа „Звезда“ у Бору у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор”.
Гласом, без и једног инструмента, чланови су изводили најпознатије светске хитове, као и домаће нумере. О одушевљењу публике и задовољству извођача сведоче аплаузи и три биса којима су Борани продужили уживање у концерту.
,,Viva Vox” је хор из Земуна који се претежно бави а cappella (без инструмената) обрадама поп-рок музике уз пратњу битбокса.
У почетку, хор ,,Viva Vox” се бавио класичном музиком и изводио дела Мокрањца, Вујића, Моцарта… Међутим, увек су највише уживали у забавним делима којима су боље допирали до публике. Од 2008. године сами пишу аранжмане за песме група Queen, Abba, Вампири, које изводе без пратње инструмената, а од 2009. године у свој наступ су укључили и битбокс.
Хор „ Viva Vox “ одржао је много самосталних концерата, учествовао на различитим манифестацијама и организовао турнеје у Грчкој, Бугарској, Хрватској, обишли су и Пољску, Чешку и Црну Гору. Ипак, оно што никада неће заборавити је наступ у Уједињеним Нацијама где су уз светске хитове, извели нумере „Марш на Дрину“ и „Ајде Јано“. „ Viva Vox “ на посебан начин доживљава музику, чланови јој се препуштају, а затим публика ужива у незаборавном спектаклу. Тако је било и са Боранима, који ће дуго памтити гласове чланова хора „Вива Воx“.
У будућности, хор ,,Viva Vox” ће наставити да се бави а cappella обрадама популарне музике, али и да експериментише са различитим музичким жанровима и помера границе немогућег када је у питању људски глас.
Њихова највећа жеља је да под вођством свог диригента Јасмине Лорин наставе да у правом светлу представљају нашу земљу у иностранству, а да у Србији помогну популарисање хорске музике.


Scroll to Top