Велики успех полазника школе гитаре Установе „Центар за културу града Бора“ на интернационалним фестивалима „Виктор Росу“ у Румунији и „Златна нота“ у Доњем Милановцу

Полазници школе гитаре Установе „Центар за културу града Бора“ остварили су значајан успех на међународним фестивалима у Румунији и Доњем Милановцу. На обновљеном интернационалном фестивалу „Виктор Росу“ у Турн Северину у Румунији, освојили су 7 првих награда у својим категоријама. Овај успех наставља традицију високих достигнућа претходних генерација, које су под менторством професора Ненада Илијића такође остваривале запажене резултате, што говори о континуираном квалитету рада школе.

Поред успеха у Румунији, полазници школе гитаре су се истакли и на XVII међународном фестивалу „Златна нота“ који се одржао у Доњем Милановцу. На овом фестивалу полазници су освојили седам првих награда у својим категоријама. Међу награђенима полазницима су Сташа Тодовић, Јована Буњић, Огњен Спасић, Петра и Ирина Малуцков, Алекса Јаношевић, Филип Вељковић, Никола Јовановић и Данило Апостолов.

Установа „Центар за културу града Бора“ поносна је на своје полазнике и њихове изузетне резултате, који представљају велики успех како за њих саме, тако и за нашу Установу и Град.
Завршни концерт школе гитаре Установе „Центар за културу града Бора“ одржаће се у недељу 23. јуна 2024. године у Сали Музичке школе са почеком у 17 часова. Полазници школе гитаре уз помоћ професора Ненада Илијића извешће класичне и популарне композиције са којима су се представили на интернационалним фестивалима.
Добро нам дошли!

Scroll to Top