The Frajle

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ je организовала концерт групе ,,The Frajle“  19. марта 2016. године  у сали биоскопа ,,Звезда“ у 20 сати.

 

Фрајле (често стилизовано као The Frajle) је четворочлани женски акустични бенд из Новог Сада. Чланице бенда су Марија Мирковић, Наташа Михајловић, Невена Буча и Јелена Буча. Бенд је ускоро постао препознатљив по  обрадама поп, рок, soul и R&B песама на интернету и наступима у клубовима, чиме су успеле да привуку медијску пажњу у Србији. Подржали су их и српски певачи и јавне личности као што су Мира Адања Полак, Александра Радовић, Бајага, Ана Станић, Зоран Кесић … првенствено због оригиналног музичког и сценског израза. Први сингл, насловљен Ich liebe Dich, објављен је 2010. године, а у децембру 2010.године објављен је и видео-спот. Године 2011. објављена је песма Штиклице која је убрзо постала популарна на радио-станицама. Чланице бенда имају оригинални, архаични стил облачења. Музички критичари њихов музички стил називају „војвођанским тангом“ и „женским бећарцем“

Новосадски бенд „The Frajle“ представио се борској публици у оригиналном и музички стилизованом руху, интерпретирајући старе хитове и певајући њихове ауторске песме. Концерт је био проткан великом енергијом и љубави према песми, што су чланице овог фантастичног бенда и показале на сцени препуне сале борског биоскопа „Звезда“.


Scroll to Top