Tanja Jovićević i bluz bend

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizovala je koncert Tanje Jovićević i bluz benda 28. marta 2015. godine u 22 sata u klubu ,,Teatar“.

Kultna beogradka grupa ,,Oktobar 1864“ nastala je 1984. godine. Grupu su osnovali Goran Tomanović , Željko Mitrović i Dejan Krmpotić. Tanja Jovićević se priključuje sastavu krajem iste godine. Prvi album grupa pod nazivom ,,Oktobar 1864“ izdaje 1987.godine, a snimljen je u legendarnom studiju ,,O”. Drugi album pod nazivom ,,Igra bojama“ izlazi naredne godine, dok je treći album ,,Crni ples“ snimljen 1990. godine u studiju RTV Titograd.Tanja je nakon raspada grupe 1991. godine pevala po džež klubovima, a sada nastupa sa bluz bendom.

Proslavljena Tanja Jovićević dobro je poznata borskoj, ali i široj publici. Borska publika je imala priliku da uživa u kvalitenoj muzici, a klub ,,Teatar“ u Boru i sinoć je bio pun što samo pokazuje da smo napravili u Boru kultno mesto gde  Borani uživaju u dobroj atmosferi.

U narednom period u aprilu u klubu ,,Teatar” će nastupati i  bend ,,3 garaže dalje”, bend ,,Crossroad”, grupa ,,Orthodox Celts” i kvartet Milana Petrovića.