Светски дан музике обележен концертом КУД-а „Бор“

Вечерас је на платоу Дома културе у Бору свечано обележен Светски дан музике. Концертом пријатељства Установа „Центар за културу града Бора“ и Културно уметничко друштво „Бор“ подржали су овај Међународни културни догађај који слави и промовише музику. Светски дан музике традиционално се обележава првог дана лета у преко 700 градова широм света.

Идеје и активности овог интернационалног догађаја од самог оснивања јесу организација концерата на отвореном простору, промовисање културне разноликости кроз музику и посебна подршка младим талентима да се представе својим суграђанима на улицама, трговима и парковима.

Тим поводом, кроз песму и игру, љубитељима фолклорног стваралаштва, традиције и културе представио се дечји извођачки ансамбл КУД-а „Бор“, уз пратњу Народног оркестара КУД-а „Бор”. Гости концерта били су КУД „Србија“ из Куле и КУД МЗ „Ново Селиште“.

На концерту пријатељства, дечји ансамбл КУД-а „Бор“ представио се кореографијама „Игре из Црноречја“, „Игре из Груже“ и влашким играма, док су чланови културно-уметничког друштва КУД „Србија“ из Куле игром и песмом дочарали дух Војводине изводећи „Бачке игре“, али и фолклорно наслеђе југоисточне Србије „Играма из Беле Паланке“. КУД МЗ „Ново Селиште“ нашим суграђанима представио се играма из Лесковачке Мораве и влашким играма из Пореча.

Установа „Центар за културу града Бора“ и Културно уметничко друштво „Бор“вечерашњим концертом подржали су манифестацију која слави и промовише уметност и разноликост музике. Овај интернационални културни догађај је још једном потврдио да музика нема граница и да је она језик који сви разумемо.

Scroll to Top