Промоција књига: „Читач трагова“ и „Пут до самоисцељења“

Вечерас је  у свечаној сали Музичке школе одржана  инспиративна промоција књига „Читач трагова“ и „Пут до самоисцељења“, чији су аутори истакнути стручњак, проф. др Владислав Степић и књижевница Марија Шимоковић.

Професор Степић, светски познати хирург са Војномедицинске академије, посетиоцима је представио изузетне приче о излечењу, хуманости и племенитости. Током свог излагања, пружио је опсежан увид на тему технолошког развоја и његовог погубног  утицаја  у нарушавању здравља. Кроз деценије истраживања, професор Степић је дошао до закључка да се симбиозом класичне (алопатске) и комплементарне медицине може не само доћи до успешног излечења, већ и много важнијег – превенције.

Један од кључних елемената предавања била је дискусија о улози вирусних и бактеријских инфекција у развоју различитих болести, као и изазовима које доноси постковид синдром.

Поред професора др Владислава Степића, на промоцији су се обратили и позната књижевница Марија Шимоковић – аутор романсиране биографије о животу и раду др Степића, као и молекуларни биолог, специјалиста биохемије, Раде Михајловић.

Ова промоција књига представља значајан корак у ширењу свести о важности превенције и хуманости у савременом друштву. И да је повратак темељним вредностима, као што су људскост, несебичност и доброта предуслов да повратимо ментално здравље.

Scroll to Top