Крушевац Гето – Ташта не прашта

Нова представа “Ташта не прашта” популарног комедијског дуа „Крушевац Гето“ биће одиграна 1. марта 2024. године у биоскопу “Звезда”, са почетком у 19 часова. Цена улазнице је 800, динара.

Продаја улазница почиње у среду, 21. фебруара 2024. године, на благајни биоскопа “Звезда”, радним данима и викендом од 16 до 20 часова.

Телефон за информације:
030/424-546 Установа “Центар за културу града Бора”
030/421-259 Благајна биоскопа “Звезда”

ОПИС ПРЕДСТАВЕ:
Средовечни брачни пар Слобадан и Снежана се након неплаћених рата за кредит налазе у неизвесној финансијској ситуацији. Како се приближава дан када ће извршитељи покуцати на врата њиховог малог стана, тако се повећава нетрпељивост и тензија у односима.

Након свакодневне препирке на тему “ко је главни кривац за новонасталу ситуацију”, Снежа одлази до банке како би измолила евентуални продужетак рока за плаћање кредита. Заборавила је да је позвала њену мајку Живкицу на ручак истог дана, и при одласку у банку говори Слободану да угости Живкицу и да јој прави друштво док се ова не врати.

Слобина ташта Живкица долази са неком полу-тајном. Наиме, она саопштава Слоби да је дошао тренутак када ће их напустити и отићи на неко боље место. Такође моли Слобу да ту вест некако благо и спонтано саопшти Снежи да се не би потресла. Након тога, одлази својим путем. Снежа се враћа, а Живкице нема. Слободан је укапирао да ју је снашла нека болест и да ће се брзо преселити на онај свет.

Заправо, права истина је да Живкица не умире, него одлази са својим новим партнером у Рибарску Бању. Бане, Живкичин нови “дечко” је пропали коцкар и наговара Живку да прода њену кућу од 200 квадрата како би за тај новац купили неки мањи стан у Бањи и живели у њему.

Слоба и Снежа све време мисле да је Живка једном ногом у гробу. Након што се Снежа помирила са том “истином”, схвата да њена смрт њима иде на руку, јер ће та њена кућа од 200 квадрата, решити све њихове финансијске и стамбене проблеме. Ту је и Снежина сестра Мирјана коју Снежа врбује да се одрекне пола куће у њихову корист, пошто је Мирјана већ ситуирана и удата за “бизнисмена”. Ташта остаје без куће, без стана у Бањи и без Банета који напрасно умире оставивши све коцкарске дугове. Живка долази на крају код Слобе и Снеже, сазнаје да су је живу сахранили. Она нема где – мора код њих. Слоби одобравају кредит. Сатерани у ћошак, морају да је приме на годину дана.
Ова комедија завере нам открива најдубље људске слабости у оскудним животним моментима. Опседнути материјалним “богатсвима”, заборављају основне људске особине,родбину, пријатеље…

На крају приче, ништа од планираног се није десило.

Често креирамо сутрашњи дан занемаривајући садашњост.

Ташта је у овој причи, она која мрси планове и конце.

Scroll to Top