Koncert EYOT benda iz Niša

Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ organizovala je koncert EYOT benda iz Niša 12. oktobra 2020. godine u sali bioskopa ,,Zvezda“ u 19 sati. Ovaj koncert muzičkog sastava  EYOT  održava se kao deo njihove Koncertne serije DŽEZ ISTOKA pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

EYOT je srpska muzička grupa iz Niša. Osnovana je 2008. godine.Nakon prvog velikog koncerta na Nišvil džez festivalu 2009. godine zaokupljuju pažnju muzičke kritike i publike širom sveta. Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora. Sastav EYOT je jedan od tri pobednika festivala Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine. Takođe je bio i pobednik festivala MIDEM 2012. u Kanu u Francuskoj. Do 2015. godine nastupali su u više od 20 država i važe za svojevrstan fenomen i najvažniji srpski džez sastav novije generacije.

Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ je u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, redukovala broj slobodnih mesta  u bioskopu ,,Zvezda”  na  220 mesta po programu. Novi plan sedenja omogućio je da posetioci održavaju propisanu distancu. Svi posetioci su dužni da nose zaštitne maske i drže propisanu distancu za vreme boravka u bioskopu ,,Zvezda”. Obavezno je bilo i  merenje temperature svim posetiocima, dezinfekcija ruku i prolazak kroz dezo-barijeru na ulasku u bioskop.

https://www.facebook.com/watch/?v=834360300437361