Koнцерт EYOT бенда из Ниша

Установа ,,Центар за културу града Бора“ организовала је концерт EYOT бенда из Ниша 12. октобра 2020. године у сали биоскопа ,,Звезда“ у 19 сати. Овај концерт музичког састава  EYOT  одржава се као део њихове Концертне серије ЏЕЗ ИСТОКА под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

EYOT је српска музичка група из Ниша. Основана је 2008. године.Након првог великог концерта на Нишвил џез фестивалу 2009. године заокупљују пажњу музичке критике и публике широм света. Њихова музика представља свежи звук који спаја културу џеза, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора. Састав EYOT је један од три победника фестивала Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. године. Такође је био и победник фестивала MIDEM 2012. у Kану у Француској. До 2015. године наступали су у више од 20 држава и важе за својеврстан феномен и најважнији српски џез састав новије генерације.

Установа ,,Центар за културу града Бора“ је у складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба, редуковала број слободних места  у биоскопу ,,Звезда”  на  220 места по програму. Нови план седења омогућио је да посетиоци одржавају прописану дистанцу. Сви посетиоци су дужни да носе заштитне маске и држе прописану дистанцу за време боравка у биоскопу ,,Звезда”. Обавезно је било и  мерење температуре свим посетиоцима, дезинфекција руку и пролазак кроз дезо-баријеру на уласку у биоскоп.

https://www.facebook.com/watch/?v=834360300437361


Scroll to Top