Kvartet Milana Petrovića

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“  je i ove subote 25. aprila 2015. godine organizovala koncert kvarteta Milana Petrovića   u 22 sata u klubu ,,Teatar“.

Milan Petrović je klavijaturista, kompozitor i tekstopisac. Od 1993. godine je aktivan na srpskoj muzičkoj sceni. Do 2009. godine bio je član rege benda – Del Arno band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini. Od 2002. godine je aktivan na srpskoj bluz sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Texas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends. Od 2006. godine je član pratećeg benda srpske pop pevačice Ane Stanić. Marta 2012. godine izašao je autorski album ,,Excursion“ rađen sa 38 prijatelja među kojima su neki od naših najpoznatijih džez i bluz muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi) koji je dobio sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju.

Milan Petrović Kvartet postoji od marta 2011. do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz sceni, svirajući instrumetalni fank, jdžez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima. 2012. godine bend je učestvovao na raznim festivalima u Srbiji. Krajem 2013. godine Milan Petrović Kvartet je po prvi put zasvirao van granica naše zemlje.

 Borska publika je imala priliku da uživa u odličnoj muzici koju ovaj kvartet izvodi, a klub ,,Teatar“ u Boru i sinoć je bio pun što samo pokazuje da smo stvorili još jedno kultno mesto u Boru sa odličnim svirkama i koncertima.