Kвартет Mилана Петровића

Установа ,,Центар за културу општине Бор“  је и ове суботе 25. aприла 2015. године организoвала концерт квартета Mилана Петровића   у 22 сата у клубу ,,Театар“.

Милан Петровић је клавијатуриста, композитор и текстописац. Од 1993. године је активан на српској музичкој сцени. До 2009. године био је члан реге бенда – Del Arno band, са којим је учествовао на скоро свим већим фестивалима у Србији и околини. Од 2002. године је активан на српској блуз сцени и наступао је са бендовима Blue Shark, Roosterblues band, Теxas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends. Од 2006. године је члан пратећег бенда српске поп певачице Ане Станић. Марта 2012. године изашао је ауторски албум ,,Excursion“ рађен са 38 пријатеља међу којима су неки од наших најпознатијих џез и блуз музичара (Васил Хаџиманов, Душан Безуха, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family и многи други) који је добио сјајне критике како у Србији, тако и у окружењу.

Милан Петровић Квартет постоји од марта 2011. до 2013. године бенд је постао један од најактивнијих на домаћој џез/блуз сцени, свирајући инструметални фанк, јџез, блуз, са елементима популарне музике, уз ауторске теме, али и светски познате светске теме у специфичним аранжманима. 2012. године бенд је учествовао на разним фестивалима у Србији. Крајем 2013. године Милан Петровић Квартет је по први пут засвирао ван граница наше земље.

 Борска публика је имала прилику да ужива у одличној музици коју овај квартет изводи, а клуб ,,Театар“ у Бору и синоћ је био пун што само показује да смо створили још једно култно место у Бору са одличним свиркама и концертима.

Scroll to Top