Одржана традиционална манифестација 31.“Сабор игре“ Слатина 2024

У селу Слатина синоћ је одржан традиционални 31.“Сабор игре“. Саборавање је окупило културно-уметничка друштва из Сврљига, Кнића, Бољевца и Зајечара, са циљем очувања и презентовања традиционалне игре и песме. Традиционалну манифестацију свечано је отворио помоћник градоначелника Бобан Стојановић.
Игром и песмом, синоћ су се представили: КУД “Преконога” из Сврљига, КУД “Стеван Книћанин” из Кнића, Изворна група “Руј” из Рујишта, КУД “Граничар” из Халова,као и домаћин Сабора КУД „Бранко Олар“ из Слатине
Награду за најбољег здравичара и најбољег соло инструменталисту стручни жири доделио је Вељку Радосављевићу. За најбољег вокалног солисту проглашена је Драгана Милојевић из Изворне групе “Руј”. Награда за најбољи изворни фолклор припала КУД-у “Граничар” из Халова, док је најбољи фолклор у кореографији извео КУД “Стеван Книћанин” из Кнића, који је и свеукупни победник Сабора.
Титулу лепотице Сабора понела је Анастасија Миленковић из Преконоге.
Дугогодишњи покровитељ манифестације је град Бор. Организатори Сабора игре у Слатини су: Установа „Центар за културу града Бора“, Месна заједница „Слатина“, КУД „Бранко Олар“ из Слатине.

Scroll to Top