Otvorena tradicionalna manifestacija „BORSKO KULTURNO LETO“

Uz zvuke trube, sinoć je otvorena tradicionalna manifestacija „Borsko kulturno leto“. Priliku da se prvi predstave i na najveseliji način okupe publiku na platou Doma kulture imao je Borski trubački orkestar, prva truba Istočne Srbije i učesnici završne smotre u Guči.

Trubački orkestri su poznati po svojoj energičnoj muzici i tradicionalnim zvucima koji privlače ljude i podižu atmosferu, upravo je tako i sinoć bilo.“Borsko kulturno leto“ obećava program koji će oduševiti sve posetioce. Tokom leta naši najmlađi sugrađani uživaće u sjajnim  dečjim predstavama renomiranih pozorišnih kuća. Sedam dečjih  predstava je na programu Borskog kulturnog leta utorkom i četvrtkom od 19 časova. Šarenilo nošnji različitih kultura ispuniće ulice našeg grada na međunarodnom festivalu folkora „Zlatno kolo“, na kome će se predstaviti izvođački ansambli Meksika, Bugarske, Moldavije i Turske.

Za sve one kojima je u fokusu tradicija i igre, dva posebna događaja se nalaze na programu Borskog kulturnog leta. Na tradicionalnoj manifestaciji „Brestovačka banja“u kulturno umetničkom delu programa predstaviće se učesnici festivala „Zlatno kolo“, tako da toplo preporučujemo svima koji  propuste njihov nastup 18. avgusta na platou Doma kulture, da uživaju sa nama u Brestovačkoj banji. U večernjem delu programa, Brestovačka banja postaće mesto ljubavi i sevdaha, jer nas očekuje nastup bosanske popularne grupe Divanhana. „Sabor igre u Slatini“ održaće se 29. avgusta.

Na platou Doma kulture nastupiće i kulturno-umetničko društvo „Novo Selište“, „Udruženje penzionera grada Bora“, kao i polaznici etno radionice i škole frule Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“.

Ovi mladi umetnici su nas u prethodnom periodu iznenadili sjajnim rezultatima kako na republičkim tako i na međunarodnom takmičenju. Ne propustite priliku da uživate u njihovom talentu i sjajnim izvođenjima tradicionalnih numera, u četvrtak. 3. avgusta- a 2023. godine na platou Doma kulture, sa početkom u 19 časova.

Dobro došli!


Scroll to Top