Академија поводом добијања статуса града

Посланици Народне скупштине Републике Србије на седници одржаној 20. јуна 2018. године усвојили су измене Закона о територијалној организацији на основу којих је Бор добио статус града.
Свечана седница СО Бор одржана је у петак, 27.јула 208. године, на којој су одборници локалног парламента гласали о административним изменама којима је Бор званично добио статус града.
Програм обележавања свечаности је почео свечаном академијом која је била у 12 сати у сали Музичке школе у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор“.На платоу Дома културе од 17 сати Туристичка организација Бора организовала је промотивно-продајну изложбу сувенира и домаћих производа, као и промоцију туристичке понуде, под називом “Доживите Бор на другачији начин”. На истој локацији, такође од 17 сати, је била постављена изложба фотографија завичајног одељења Народне библиотеке Бор под називом “Ризница града”. Завршни догађај прославе је био у 20 сати концертом боранке Иване Павковић, а и бенда „New deal“ у амфитеатру Дома културе, након чега је у 22 сата уследио ватромет.

 

Scroll to Top