Трајање (мин):
Година:
Земља:
Режисер:
Улоге:
На репертоару од:
Време пројекције:
Жанр:

Синопсис

Установа „Центар за културу града Бора“, поводом обележавања 60. година биоскопа „Звезда“ организовала је свечани програм 25. децембра 2021. у сали биоскопа „Звезда“ са почетком у 17 часова.  Прославу великог јубилеја, шест деценија од оснивања овог величанственог здања уприличио је концерт познатог диригента и композитора Александра Седлара са оркестром.

На самом улазу, свим присутнима поклоњена је монографија „60. година биоскопа Звезда“, аутора Симониде Гаврић. Симболични поклон, фишек са семенкама, изазвао је буру емоција, сете и одушевљења.

Наш познати композитор и диригент Александар Седлар заједно са својим оркестром, борској публици приредио је вече филмске музике. На репертоару су се нашле песме Грлом у Јагоде, Sinema Paradiso, Бели бели свет, Густе магле, А сад адио, Eye of the Тiger, Посебну еуфорију код публике изазвало је извођење композиције „Бољи живот“.

Александар Седлар један  је од истакнутијих поп музичара у Србији. Као гитариста, клавијатуриста и аранжер радио је са највећим именима поп сцене у региону. Како радо истиче, посебну љубав и задовољство представља му компоновање музике за филм и позориште.

Свечани програм поводом обележавања 60. година биоскопа „Звезда“ још свечанијим је учинило присуство глумца Владана Савића и режисера Николе Лежајића. Наш борски режисер са сетом је испричао тренутак када је први пут ушао у наш биоскоп „Звезда“, посебно истичући његову аутентичност.

Током протеклих шест деценија биоскоп „Звезда“ је многима пружио шансу да својим радом допринесу ширењу филмске културе у Бору, већина је ту дочекала и пензију. Почасне  повеље на прослави великог јубилеја, додељене су некадашњим радницима биоскопа „Звезда“ као и гостима Александру Седлару, глумцу Владану Савићу, сценаристи и редитељу из Бора Николи Лежајићу и Граду Бору.

Борска публика није крила одушевљење квалитетним извођењем филмске музике, а многи од њих су са носталгијом призивали то време када су узбуђењем чекали испред благајне биоскопа „Звезда “да купе карту за омиљену филмску пројекцију. Вече квалитетне филмске музике, борска публика је испратила громогласним аплаузом.

 


 

 

Додатне информације

Тренутно у биоскопу

Scroll to Top