59. традиционална манифестација ,,Сусрети села 2020″

Мало је догађаја у култури борског краја са традицијом дугом 59 година…

Манифестација „Сусрети села 2020” представља један од најзначајнијих догађаја аутентичне народне баштине, песме, игре, обичаја и изворног стваралаштва нашег краја.
Позивамо Вас да увеличате отварање ове изузетне традиционалне манифестације 13. марта 2020. године у селу Кривељ у 20 сати.
Тема овогодишње традиционалне манифестације ,,Сусрети села” је слободна тема. 

Mанифестација „Сусрети села 2020“   се одвија по принципу 2 пута домаћин и 2 пута гост, а  завршна манифестација  ће бити  одржана у другој половини маја у селу Доња Бела Река. 

Организатори манифестације: Установа „Центар за културу града Борa“ и сеоска културно уметничка друштва

Покровитељ манифестације: град Бор

Распоред такмичења:

1.КРУГ

13. 3. (петак) – Oтварање традиционалне манифестације ,,Сусрети села“ у Кривељу у 20 сати. Сусрет између КУД из Кривеља и КУД из Шарбановца.

14. 3. (субота) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Луки у 20 сати. Сусрет између КУД из Луке и КУД из Д.Б.Реке.

15. 3. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Брестовцу у 20 сати. Сусрет између КУД из Брестовца и КПД из Оштреља.

20. 3. (петак) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Бучју у 20 сати. Сусрет између КУД из Бучја и КУД из Злота.

21. 3. (субота) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Метовници у 20 сати. Сусрет између КУД из Метовнице и КУД из Слатине.

 

2. КРУГ

 22. 3. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Шарбановцу у 20 сати. Сусрет између КУД из Шарбановца и КУД из Луке.

27. 3. (петак) –Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Д.Б.Реци у 20 сати. Сусрет између КУД из Д.Б.Реке и КУД из Брестовца.

28. 3. (субота) –Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Оштрељу у 20 сати. Сусрет између КПД из Оштреља и КУД из Бучја.

29. 3. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Злоту у 20 сати. Сусрет између КУД из Злота и КУД из Метовнице.

3. 4. (петак) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Слатини у 20 сати. Сусрет између КУД из Слатине и КУД из Кривеља.

 

3. КРУГ

4. 4. (субота) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Луки у 20 сати. Сусрет између КУД из Луке  и КПД из Оштреља.

5. 4. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Брестовцу у 20 сати. Сусрет између КУД из Брестовца и КУД из Злота.

10. 4. (петак) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Метовници у 20 сати. Сусрет између КУД из Метовнице и КУД из Шарбановца.

11. 4. (субота) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Бучју у 20 сати. Сусрет између КУД из Бучја и КУД из Слатине.

12. 4. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Кривељу у 20 сати. Сусрет између КУД из Кривеља и КУД из Д.Б.Реке.

 

4. КРУГ

8. 5. (петак) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Слатини у 20 сати. Сусрет између КУД из Слатине и КУД из Луке.

9. 5. (субота) –Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Шарбановцу у 20 сати. Сусрет између КУД из Шарбановца и КУД из Брестовца.

10. 5. (недеља) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Злоту у 20 сати. Сусрет између КУД из Злота и КУД из Кривеља.

15. 5. (петак) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Оштрељу у 20 сати. Сусрет између КПД из Оштреља и КУД из Метовнице.

16. 5. (субота) – Традиционална манифестација ,,Сусрети села“ у Д.Б.Реци у 20 сати. Сусрет између КУД из Д.Б.Реке и КУД из Бучја.

 

НАПОМЕНА: Сви програми су подложни променама. За додатне информације пратите нашу Фејсбук страну и сајт: http://centarzakulturubor.org.rs/

Контакт тел: 030/ 424- 546 (од 08 до 14 сати).

 

Scroll to Top