Ноћна стража – Атеље 212

Позоришна представа Атељеа 212 ,,Ноћна стража” одиграна је 10. октобра 2019. године у препуној сали Музичке школе у 20 сати у организацији Установе ,,Центар за културу града Бора”.

Радња комада смештена је у тридесете године прошлог века у Београду, ликови су углавном на овај или онај начин декадентни припадници богатијег слоја друштва, а кроз преплитање њихових карактера и животних прича, између осталог, осликава се својеврсна закономерност како се управо кад се човек узнесе у процвату и успеху (или у оном што он таквим види) ствара клица пропасти.

Сплеткарење, манипулације, варање, прећуткивање истине квалитети су који обезбеђују егзистенцију. Kо не влада овим вештинама бива прогнан на маргине овог чудног света у коме царују сумњиве маркизе, пропали и посрнули племићи, колекционари лажних слика… Свет који је постао фалсификат. Налазимо генерацију чија је религија комфор и удобност. Навикнуту да живи од туђих пара добијених браковима, наследством, обманом и никада не помисливши да то неће вечно трајати. Kомад „Ноћна стража“ почиње од питања: шта се дешава када пара нестане?

„Ноћна стража“ је водвиљ, комедија, а по редитељевим речима, „комедија није тек било која представа која изазива смех, већ комад који почива на прецизном механизму“.
Овом представом се смејемо „осујећеном лукавству, оном истом са којим се ми сусрећемо, сплеткама које трпимо или пак спроводимо… Смехом ћемо казнити лукавство овога света“.

Ову комедију маестрално су извели: Ненад Ћирић, Јелена Ступљанин, Јелена Петровић, Урош Јаковљевић, Небојша Илић, Горица Поповић, Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Милица Трифуновић и Стефан Бундало. Борска публика је на крају представе наградила глумце једним великим аплаузом.


Scroll to Top