Концерт ,,Цвијетин Милаковић – 60 година са фрулом и 45 година са суботичком публиком“

Kонцерт Цвијетина Милаковића поводом 60 година свирања фруле и 45 година дружења са суботичком публиком,  одржан  je у 26. новембра 2018. године  у Великој већници Градске куће са почетком у 19:30 часова. На концерту, у режији Стеве Бардака, наступали су фрулаши без музичке пратње – изворно свирање ,, фрулаши који свирају савремену фрулу уз пратњу оркестра – савремено свирање, гајдаши, двојничари, гуслари, вокални солисти, певачи традиционалног и савременог певања, етно групе, песници, хумористи, женски омладински хор под диригентском палицом Маћаша Мурењија, оркестар ,,Рубато“ Томислава Орчића.

На овом концерту   своје умеће показали су наши суграђани Стефан Радовановић из Бора – прва фрула Србије и Петар Чулиновић из Бора – прва фрула Србије. Организатор гостовања Петра Чулиновића и Стефана Радовановића на овом концерту је Установа ,,Центар за културу општине Бор“.

Радовановић је познат као победник такмичења у изворном музицирању на фрули на Сабору фрулаша Србије у Прислоници и добитник  прве награде на петом фестивалу влашког народног стваралаштва “Омољица” у категорији инструменталиста и као учесник култне емисије “Шљивик” Радио-телевизије Србије….


Scroll to Top