Манифестација ‚‚Улица дечијег осмеха“

У организацији Установе „Центар за културу општине Бор“ у Бору је 25.12.2018. одржана oсма по реду манифестација „Улица дечјег осмеха“. Велики број деце предшколског и школског узраста, као и ученици школе „Видовдан“ и удружења за децу са потребним потребама „Мозаик“ учествовало је у програму.

Акцији је претходио конкурс који је расписан 22.11.2018.године за литерарни састав на тему „Зашто се смешкам када видим Снешка“, цртеж и украсни предмет по слободном избору. Манифестација је била изузетно масовна – учествовали су сви вртићи, као и све градске и сеоске основне школе. Најбољи радови су награђени од Установе „Центар за културу града Бора“. Програм је трајао од 11 до 14 сати, а сав приход од продаје је остао ученицима који су предмете правили.

Покровитељ манифестације је град Бор, а програм је званично отворио градоначелник Бора Александар Миликић. Овогодишња „Улица дечјег осмеха“ имала је и хуманитарни карактер. Сакупљани су новчани прилози за лечења тешко оболелог дечака Данила Марјановића.


Scroll to Top