Концерт  етно радионице, градског хора ,,Феникс“, народног оркестра КУД ,,Бор“ и школе гитаре

У четвртак,  29.11.2018. са почетком у 19 часова одржан је концерт радионица које раде под окриљем Центра за културу града Бора. Радионице које су узеле учешће у овом програму биле су школа гитаре чији је предавач Ненад Илијић, народни оркестар КУД-а Бор и хор Феникс под вођством Александра Губијана, као и радионица етно певања коју води Тамара Глишић.

Школу гитаре представила су два млада музичара, Ђорђе Величковић и Никола Костић, који су изводили класичну музику и обраду рок песме у аранжману њиховог предавача.

Народни оркестар КУД-а Бор изводио је народна кола, а уз његову пратњу хор Феникс је отпевао руску народну песму, као и две српске народне песме за које је аранжман написао Александар Губијан.  Народни оркестар наступио је у следећем саставу: Александар Губијан – хармоника, Драган Јовановић Поп – контрабас, Драган Маринковић Гаца – гитара, Александар Кулић – фрула, Данијела Урошевић – флаута, Љубиша Станојевић – хармоника.

На концерту су наступили и специјални гости, наше младе наде које су чести гости оркестра КУД-а Бор, солисти на хармоници Немања Шалаха и Јелена Светозаревић који су изводили сплетове народних кола и песама.

У последњем делу програма наступила је етно радионица која јеизводила изворне песме из разних крајева Србије, као и солисти Нађа Грујић, Милица Средовић, Миланка Стојадиновић, Бојана Крстић, Стефан Радовановић, Јела Марјановић, Анђелија Черкасов и Јелица Николић.

Програм је водила Милица Средовић.


Scroll to Top