Етно радионица на фестивалу ,,Влашке лепотице Балкана“

У Великој Јасикови код Зајечара први пут се одржава дводневни фестивал „Влашке лепоте Балкана“ . У оквиру ове нове манифестације, синоћ је одржано такмичење у извођењу изворних влашких песама, на коме је учествововало 13 такмичара, у две категорије, са и без музичке пратње. Према избору жирија, којим је председавао Зоран Катић, етномузиколог, у категорији без музичке пратње (акапела) најбољи извођач изворних влашких песама је Катица Тодоровић док је друго место припало Анђелији Черкасо а треће Зорици Дудејевић. У категорији са музичком пратњом најбољи извођач изворних влашких песама је Срећко Првуловић. Друго место освојио је Става Гергиновић а треће Љубица Кринић. У припремању качамака најуспешнија је била Нада Јеремић из Вражогрнца . Одличним извођењем сплета народних игара истакла су се културно – уметничка друштва „Граничар“ из Халова и „Пензионер“ из Зајечара.
Смотра у Великој Јасикови наставља се данас мото скупом који почиње у 14:00 сати. Избор „Најлепше Влајне Балкана“ је у 20:00, а наступ естрадне звезде Милана Топаловића Топалка је од 21:00 сат.
Организатори фестивала су : Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Туристичка организација града Зајечара и Месна заједница Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар


Scroll to Top