Чича Мича у 5 прича

Установа ,,Центар за културу града Бора” 06. октобра 2018. године поводом обележавања Дечије недеље оганизовала је позоришну представу за децу ,,Чича Мича у 5 прича“ продукције Драмског студија Установе  у сали Музичке школе Бор у 12 сати.

Назив представе каже да су глумци , на комичан и забаван начин, провели све присутне малишане и посетиоце кроз пет занимљивих прича: од краљевог двора, острва са благом, Доџ ситија – до болнице и циркуса. Уз популарне мелодије којима представа обилује доживљај је био потпун.

Борска публика је на крају представе младе и талентоване глумце наградила великим аплаузом.

Традиција обележавања Дечије недеље у свету и код нас веома је дуга и традиционално се одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.
Програм активности Дечије недеље чини низ акција на републичком и локалном нивоу широм Србије, уз пуну партиципацију деце и младих. Заједничку одговорност представља задатак, који програм активности Дечије недеље посебно промовише, а то је да се обезбеди квалитетно образовање и могућност остваривања права деци из осетљивих група (мањинских, деци са села, ромској деци и деци са сметњама у развоју), поштујући релевантна међународна и национална документа и позитивне прописе.


 

Scroll to Top