СВЕТСКИ ДАН РОМА

Установа ,,Центар за културу општине Бор„ – одељак за културу Рома обележио је Светски дан Рома од 06. до 08. априла 2012.год.
06.априла 2012. год. је одељак за културу Рома организовао цртање у парку испред општине на бетону у 12 сати на тему значај Светског дана Рома. Учесници програма била су деца, ромске националности, предшколског и школског узраста.
07. априла 2012.г. је ромска драмска секција приказала перфоманс ,,АВЕН МАНЦАР – ДОЂИТЕ САМНОМ’’ у сали Музичке школе у 18 сати. Учесници овог перфоманса су ромска деца и омладина Бора као и омладина расељених лица са Косова и Метохије.
08. априла 2012.г. је на стадиону ФК ,,Рудар’’ организована фудбалска утакмица између ФК Бујановац из Бујановца и ФК Ром из Бора у 13 сати. У просторијама Центра за интеграцију Рома организован је округли сто на тему ,,Положај Рома’’ у 14 сати. На ову тему су учествовали сви представници гостујућих КУД- ова и ромских НВО. У 15 сати је био дефиле кроз град. У 17 сати у биоскопу ,,Звезда’’ био је културно – забавни програм. Учесници програма били су: КУД Ром из Бора, КУД из Ниша, КУД из Краљева, ЛИДО Клуб, група репера, Аца Пандуровић – вокални солиста на фрули.
Гост вечери био је Петар Илић.
Организатори овог програма били су : Установа ,,Центар за културу општинеБор„ – одељак за културу Рома, КУД Рома и Ромске НВО, Спортски клуб, друштво Рома ,,Напредак’’, Иницијатива младих ,,GYPSY SOUL’’.
Покровитељ је Општина Бор.


Scroll to Top