Новогодишњи концерт културно-уметничког друштва ,,Бор“

 Установа ,,Центар за културу општине Бор“организује  концерт КУД ,,Бор“ 23. децембра 2017. гoдине у сали Музичке школе у 18 сати

Цена улазнице: 100,00 динара

Информације на телефон:  030/424-546; 030/458-546; 064/861-97-50

Учесници програма:
– Школа фолклора (најмлађи узраст)

– Дечји извођачки ансамбл

– Први извођачки ансамбл

– Певачка група и вокални солисти.

– Народни оркестар ансамбл

 Културно – уметничко друштво у Бору основано је 25.марта 1945.године, свега неколико месеци по ослобођењу. Ово културно – уметничко друштво је обухватало драмске, музичке, музичко-сценске, књижевне и фолклорне садржаје….Од 1994.године Културно – уметничко друштво ,,Бор“ ради у саставу Установе ,,Центра за културу општине Бор“. Инкорпорисањем у градски центар неки сегменти аматерског стваралаштва (драмски студио, ликовни клуб, итд.) постали су саставни део редовне делатности Центра, али је Културно – уметничко друштво ,,Бор“ задржало свој идентитет и специфичност рада, посебно у домену фолклорних и музичко-свенских садржаја.

Културно – уметничко друштво ,,Бор“ данас чувар је традиције дуге шездесет година и баштиник најзначајнијих тековина његових претходника; у домену афирмације локалног стваралаштва и аутентичне народне културе, у погледу едукације и васпитања својих чланова, у погледу сарадње са сродним друштвима у земљи и ван ње, размене искустава и успостављања трајних веза, Културно – уметничко друштво ,,Бор“ не одриче се своје друштвене и културне мисије.

Ансамбл народних игара и песама као целовити репрезент делатности КУД-а подразумева играче – извођаче, народни оркестар, групу певача, вокалне солисте, водитеља програма и лица за организационо-техничку припрему. Најбројнији део Ансамбла су играчи. Важно је истаћи да су сви чланови ансамбла, који укупно достижу и бројку од 100 до 150 учесника (играчи, чланови оркестра, групе певача, вокални солисти) у Друштву из чисте љубави према песми и игри, и уопште КУД-у ,,Бор“ које се бави очувањем традиције у домену културног аматерског стваралаштва.

 

Scroll to Top