ЖИВОТ У ТЕСНИМ ЦИПЕЛАМА

Премијера представе Душана Ковачевића ,,Живот у тесним ципелама’’, која говори о тешком положају радника једне пропале фабрике обуће, је изведена у Бору 15.априла 2013.године у сали Музичке школе у 19 сати у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор’’.
С поднасловом ,,Порнографија живота и смрти”, представа ,,Живот у тесним ципелама’’, чији је Ковачевић и аутор и редитељ, прича је о штрајку глађу радника пропале фабрике обуће ,,Лизо” и телевизијском риалити шоу програму ,,Победиће мој број’’ у којем се надмећу у томе ко ће последњи умрети.
Ненад Јездић игра председника штрајкачког одбора који је вечито ,,неки председник’’, а у тешким данима штрајка глађу, преузео је сву одговорност за судбину ,,уништене фабрике’’ и животе пријатеља радника.
Биљана Ђуровић тумачи лик секретарице која је за 25 година радила код 11 директора, док је Слободан Нинковић бивши шофер камиона и шлепера за превоз обуће који је обишао планету неколико пута.
Драган Петровић игра радника који је провео радни век покрај пресе за лепљење обуће, због чега је оболео од ,,лакираних плућа”, ,,свира кад говори”, а у полицији је регистрован као ,,тежак наркоман” и човек склон скоковима у бунаре.
Љиљана Драгутиновић је куварица, која је цео живот провела припремајући храну за хиљаде радника, а на крају, умире гладујући.
У представи играју и Соња Коларчарић, Милорад Мандић Манда, Иван Јанкетић, Горан Ђудић…
Сценограф је Ненад Бркић, костимографкиња Марина Меденица, композитор Владимир Марковић, а видео режију потписује Марко Сопић.


Scroll to Top