„Михољски сусрети села“ у Бору

Манифестација „Михољски сусрети села“, одржана је 20.новембра у селу Злот. Манифестација традиције и укуса окупила је домаћине и домаћице околних села у циљу представљања народних обичаја, музике, игре, традиционалних гастрономских специјалитета, сувенира и промоције старих заната. Паралелно са гастрономским делом манифестације и представљањем сувенира и народних рукотворина, одвијао се и спортски део манифестације, бацање камена са рамена, скок из места, надвлачење конопца и штапа.

Посетиоци манифестације имали су прилику да у једном дану осете традицију, културу и менталитет мештана села града Бора. Поподневни сати били су резервисани за наступ културно-уметничких друштава.

На манифестацији су се представили КУД „Петар Радовановић“ Злот, КУД „Бранко Олар“ Слатина, КУД „Милан Васић Перица“ Доња Бела Река, етно радионица Установе „Центар за културу града Бора“, КУД „Ново Селиште“ и оркестар КУД-а „Бор“.

Манифестације попут „Михољских сусрета села“, сјајна су прилика да се чувари традиције и културе окупе на једном месту и заједничким снагама допринесу видљивости села на туристичкој мапи и да се на тај начин пошаље једна лепа слика широм Србије.

Манифестација  „Михољски сусрети села“ подржана је од стране Министарства за бригу о селy и града Бора.


 

 

Scroll to Top