Учешће етно радионице на вокалном етно фестивалу младих (ВЕФ) у Неготину

Вокални етно фестивал младих (ВЕФ) у Неготину који последњих година у мају окупља вокалне групе и ансамбле из Србије и земаља у окружењу ове године одржан je седми пут, али оn-line.
Етно радионица Установе ,,Центар за културу града Бора“ са групом ,,Ђурђевак“ узела је учешће у такмичарском делу Вокалног етно фестивала младих 16. октобра 2020. године.
Све одабране групе су представљене преко youtube канала Kреативног удружења ,,Него“, једна за другом, а затим је стручни жири одлучивао ко је најбољи.
Негујући културне и традиционалне вредности, ВЕФ едукује младе утичући на размену искустава и на унапређење знања, а све то у Неготину, Мокрањчевом граду и граду са богатом културном и музичком традицијом. Проглашењем победника и концертом победника претходног Вокалног етно фестивала младих (ВЕФ) у Неготину је завршено седмо издање фестивала којем је, између осталог, циљ да очување наше вокалне традиције, њено даље неговање и упознавање са квалитетном обрадом изворног музичког материјала. Више о томе прочитајте на: https://www.novosti.rs/…/vokalno-etno-festival-mladih…

Scroll to Top